Aktualno OG sada Ogulin

Valentini Blašković uručena godišnja Državna nagrada tehničke kulture „Faust Vrančić“

U ponedjeljak, 25. travnja je u Zagrebu, u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, održana svečana dodjela Državne nagrade tehničke kulture „Faust Vrančić“ za 2021. godinu.
Dodijeljena je jedna nagrada za životno djelo, deset godišnjih nagrada pojedincima te pet nagrada udrugama tehničke kulture i drugim pravnim osobama. Nagrade su uručili državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Tomislav Paljak, te predsjednik Odbora za dodjelu Državne nagrade tehničke kulture „Faust Vrančić“ prof. dr. sc. Zdenko Kovačić.

Među nagrađenima ovaj je put bila jedna Ogulinka. Radi se o nastavnici ogulinske Prve osnovne škole te članici ogulinskog Društva pedagoga tehničke kulture Valentini Blašković. Njoj je jučer uručena godišnja Državna nagrada tehničke kulture „Faust Vrančić“. Državna nagrada tehničke kulture „Faust Vrančić” utemeljena je Zakonom o tehničkoj kulturi i dodjeljuje se od 1992. godine pojedincima, udrugama i drugim pravnim osobama za iznimna postignuća u djelatnosti tehničke kulture. Godišnja nagrada „Faust Vrančić” dodjeljuje se, između ostalog, i pojedincima za izniman doprinos razvoju i unapređivanju tehničkog odgoja i obrazovanja građana, posebno mladih, uz pomoć izvanškolskih i izvannastavnih aktivnosti u prirodoslovnim, tehničkim i drugim znanstvenim područjima kojima se razvijaju sposobnosti, znanje i vještine za znanstveno-tehničko i radno stvaralaštvo te ostvaruje znanstveno i tehničko opismenjivanje, osposobljavanje i usmjeravanje za izbor zanimanja u području prirodoslovlja i tehnike.

Podsjetimo, prije dvije godine ovu vrijednu nagradu dobio je i predsjednik ogulinskog Društva pedagoga tehnčke kulture, Marijan Tonković.

Ovim putem prof. Valentini Blašković upućujemo iskrene čestitke na ovoj vrijednoj nagradi.