Aktualno OG sada Ogulin

Održana 14. redovna skupština Područne vatrogasne zajednice

U nazočnosti 34, od ukupno 41-og delegata, sinoć je u Vatrogasnom domu DVD-a Ogulin održana 14. redovna skupština Područne vatrogasne zajednice.

Nakon izbora radnih tijela, izvješće o radu za prošlu godinu, podnio je predsjednik PVZ-a Mladen Žilić, naglasivši među ostalim da je u zajednicu uključeno 12 članica, s područja grada Ogulina i općina Josipdol, Plaški, Tounj i Saborsko, a u svojim redovima broji više od 1100 članova, od čega je oko 190 operativnih vatrogasaca u DVD-ima, te 21 profesionalni vatrogasac u Javnoj vatrogasnoj postrojbi. Jedna od osnovnih zadaća im je protupožarna preventiva, pa su s tim u vezi planirane aktivnosti i u ovoj godini.

Zajednica se financira iz proračuna Grada Ogulina, a financiranje društava izvan grada Ogulina osigurano je u proračunu lokalnih samouprava.

O financijskim rezultatima poslovanja nazočne je upoznala Mirna Petrušić, a sva su izvješća prihvaćena jednoglasno.

Nazočne su pozdravili zamjenik gradonačelnika Ogulina Daniel Vukelja i načelnik općine Saborsko Marko Bićanić, a na kraju Skupštine Mladen Žilić je naglasio da će se ove godine  Dan vatrogasaca, Sv. Florijan, obilježiti u Ogulinskom Zagorju.