Aktualno OG sada Ogulin

Glazbeni vrt – uživanje u ambijentu i izvedbama

Sinoć je  osnovna glazbena škola pri Osnovnoj školi Ivane Brlić Mažuranić organizirala Glazbeni vrt, koji su činile  Glazbena promenada i dani otvorenih vrata, te završni koncert.
Sve se odvijalo u prekrasnom ambijentu Đulinog vrta, uz brojne posjetitelje.

Voditelj Osnovne glazbene škole pri osnovnoj školi Ivane Brlić Mažuranić je Daniel Vučić, koji nam je rekao da je  osnovna glazbena škola do sada, pred kraj školske godine, imala tradiciju održavanja završnih koncerata svojih učenika , a onda je stigla pandemija i 2 godine se nisu mogli održavati završni koncerti, pa su već tada krenule ideje o izmještanju koncerta negdje na otvoreno.

Ove godine osmislili su tako jednu opušteniju formu.

Kroz Đulin vrt učenici glazbene škole bili su smješteni na kroz nekoliko punktova, a posjetitelji su mogli doći, prošetati , zastati, sjesti, leći, djeca su mogla  slobodno trčati… Tako je cijeli ambijent Đulinog vrta činio prekrasnu scenografiju.

Drugi dio bio  je malo formalniji i više koncertniji. Bio je također lijep ambijent, produkcijski su se potrudili da to suvremeno izgleda i odlično zvuči. Nastupio je i tamburaški ansambl, pjevački zbor osnovne glazbene škole, kao i  djeca koja su nastupali kao solisti.