Aktualno Sport

Veliki uspjeh najmanjih Ogulinskih rukometašica!

Jučer su u Karlovcu najmlađe rukometašice sudjelovale na drugom dijelu 20. Otvorenog međunarodnom prvenstvu u mini rukometu, koji se održavao dvije nedjelje, pa je time završio najmasovniji rukometni turnir za najmlađe uzraste sa najboljim ekipama u Hrvatskoj.

Naše najmlađe djevojčice one rođene 2013. godine i mlađe osvojile su fantastično 3. mjesto u velikom finalu. Ovaj uspjeh je svakako još veći jer je ovo njihov treći turnir na kome su do sada sudjelovale od kada treniraju rukomet. Ostale sve ekipe imaju puno odigranih utakmica jer se po županijama igraju lige mini rukometa, dok kod nas toga nema.
Do ovog velikog rezultata djevojčice su stigle pobijedivši sve ekipe u grupi i kao prvoplasirane nastavile su takmičenje u velikom finalu.
1. Ogulin – Osijek 9:2
2. Ogulin – Vinodol 6:5
3. Ogulin – Veliko Trojstvo 5:0
U ¼ finala pobijedile su ekipu Drenka 5:2, a u ½ izbugile od ekipe Sesveta 12:5.

U utakmici za 3 mjesto pobijedile su ekipu Ivanića 5:3 i tako zasluženo zuzele 3. mjesto i brončane medalje.
Ekipa je bila u sastavu: Karmen Bosnić, Erika Delić – vratarke, Vanessa Salopek , Mila Vranić, Marija Brozović, Bruna Kirasić, Marija Košenski, Lara Jakšić, Ema Šajn, Nikol Pavlović,
U najbolju petorku turnira birana je naša najmlađa igračica , koja je postigla najviše golova Vanessa Slopek.
Druga ekipa starijih djevojčica rođenih 2011. godine i mlađe, također su sudjelovale na ovom turniru. Njihov rezultat je slabiji jer su nakon razigravanja u grupi, gdje su osvojile drugo mjesto sa dvije pobjede i jednim porazom,pokleknule u 1/8 velikog finala i završile svoje takmičenje među 16 najboljih ekipa Hrvatske.
Rezultatit u grupi:
1. Ogulin – Samobor 12:4
2. Bjelovar – Ogulin 16:5
3. Ogulin – Senia 7:6
U 1/8 velikog finala nakon neriješenog rezultata 6:6 protiv ekipe Poreča i izvođenja sedmeraca izgubile su utakmicu rezultatom 8:6 .

Za ekipu Ogulina igrale su: Iris Ferić- vratarka, Petra Mihaljević, Katja Vranić, Paola Salopek, Marta Turudić, Gabrijela Vučić, Ema Majetić, Ana Domitrović, Nika Benić, Tea Jelić, i
Ekipe su vodili treneri Vesna Ceranić, Zlatko Blašković, Ana Vranić i Katarina Drašković. (V.M.C.)