Aktualno OG sada Ogulin

Zamjenik gradonačelnika Siniša Ljubojević susreo se sa predstavnicima hrvatske nacionalne manjine u Subotici

Svečanošću u Subotici obilježen je izlazak 1000. broja tjednika »Hrvatska riječ«.
U povodu ovog jubileja u Galeriji Otvorenog sveučilišta otvorena je izložba izabranih fotografija i naslovnica tjednika. U programu proslave sudjelovali su Ženska pjevačka skupina »Kraljice Bodroga« iz Monoštora i komorni sastav HGU »Festival bunjevački pisama« iz Subotice.

Uime osnivača tjednika, Hrvatskog nacionalnog vijeća, na svečanosti se obratila predsjednica HNV-a Jasna Vojnić.

Obilježeno je i 15 godina od izlaska prvog broja podlistka za mladež “KUŽIŠ?!”, te su tom prigodom uručene nagrade najuspješnijima na fotonatječaju koji je povodom istoga jubileja raspisan.

Ovom događaju nazočio je i zamjenik gradonačelnika Siniša Ljubojević, koji se potom susreo  sa predstavnicima hrvatske nacionalne manjine u Republici Srbiji.
U prostorima Hrvatskog nacionalnog vijeća u Subotici Ljubojević je o problemima hrvatske manjine u Srbiji i srpske manjine u Hrvatskoj, razgovarao sa predsjednikom Izvršnog odbora HNV-a Lazarom Cvijanom i  međunarodnim tajnikom HNV-a Darkom Baštovanovićem.
Nakon razmjene iskustava domaćini su upoznali gosta sa projektom gradnje Hrvatske kuće u Subotici, koju financira Vlada RH.
Nakon sastanka u HNV-u, zamjenik gradonačelnika razgovarao je sa predsjednicom HNV-a Jasnom Vojnić, te pozvao delegaciju HNV-a u posjet Ogulinu.