Aktualno Sport

Hajdukovi navijači divljali u Portugalu: ‘Turisti bježali s trga kako bi spasili živu glavu‘

Hrvati, gotovo svi obučeni u crno i zamaskiranih lica izazvali su nered u centru grada zbog čega su lokalni stanovnici i turisti bježali iz kafića, naveo je O Jogo

Navijači splitskog Hajduka izazvali su nerede u sjevernom portugalskom gradu Guimaraesu gdje su u noći s utorka na srijedu bacali baklje, stolice i boce po kafićima, izvijestile su portugalske novine O Jogo i A Bola.

Na objavljenim snimkama vide se ljudi kako ustaju i bježe iz kafića dok grupa zamaskiranih, većinom obučenih u crno, nasrće bacajući stolice i baklje.

“Panika u Guimaraesu: deseci bježali s trga kako bi umakli ultrasima Hajduka”, izvijestile su sportske novine Record.

“Hrvati, gotovo svi obučeni u crno i zamaskiranih lica izazvali su nered u centru grada zbog čega su lokalni stanovnici i turisti bježali iz kafića”, naveo je O Jogo dodajući da je oko 150 navijača splitskog kluba sudjelovalo u tome.

Na snimkama se ne vide klupska obilježja.

Hina tijekom noći nije mogla provjeriti tko je izazvao nerede.

Nogometaši Hajduka u srijedu s početkom u 18 sati (17 sati po lokalnom vremenu) igraju uzvratnu utakmicu 3. kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu, protiv Vitorije u portugalskom Guimaraesu.

Momčad Valdasa Dambrauskasa na stadion “Dom Afonso Henriques” stiže s dva gola prednosti, nakon što je na Poljudu slavila rezultatom 3:1.

Uzvratnu utakmicu iz Portugala možete pratiti na kanalu MAXSport1, a HNK Hajduk osigurao je izravni prijenos utakmice i na klupskoj platformi Hajduk Digital TV.

Na Hajduk Digital TV potrebno se samo registrirati, bilo unošenjem željenog korisničkog imena i lozinke ili prijavom putem Googlea ili Facebooka. (sportske.jutarnji.hr)