Aktualno Kolumne Vedrana Rudan

Vedrana Rudan – Smak svijeta

Jučer sam čitala na jednom našem portalu. Ove nas jeseni čeka smak svijeta. Ugledna liječnica, da nije ugledna ne bi bila na portalu, javila mi je da je jučer u Hrvatskoj od korone umrlo čak tri puta više ljudi nego prošle godine na jučerašnji dan. Broje se samo oni koji su umrli u bolnici. Kad se njima doda broj onih koji umiru doma, u staračkim domovima, u marketima kad vide cijene, brojka je najvjerojatnije deset puta veća.

Doktorica zna, ove će se jeseni mrtvi skupljati lopata sa cesta, ako bude bilo onih koji će moći držati lopatu. Kad koroni dodamo majmunske boginje, još novih tipova korone i nedostatak lijeka koji spašava one najbolesnije, pio ga je Biden, zato se izvukao… Neka nam Bog pomogne. Malo sutra. Bog za Hrvatsku ima druge planove. Jebe se njemu za koronu u Hrvata. Kardinal Bozanić se oglasio, spas za Hrvatsku je u jebanju.

Bog će bolesne Hrvatice i Hrvate prepustiti u vražje ruke, zdrave treba uvjeriti da se čim više krešu. Muškarci i žene međusobno. Pederi i pederice, suzdržite se, ako vas uopće ima? Ili se liječite. Homoseksualnost je bolest. Homoseksualnost među popovima nije bolest, ni silovanje djece u Katoličkoj crkvi nije bolest, to je uvaljivanje Isusa u božje ovce posebnim kanalom.

Ali to nije sve. Rat u Ukrajini ne posustaje. Rusi nikako da nestanu s lica zemlje, Evropa im je uvalila milijun sankcija, uzalud. Otporni su poput štakora. Naravno da bi na Rusiju trebalo baciti atomsku bombu, da jednu, bar deset ili pedeset ili sto… Misle Ameri. Jebe im se, oni su daleko, a ja blizu. Evropa ima dovoljno bombi, ali oklijeva jer ima i drugog oružja. To je kao u medicini, upalu oka ne treba liječiti vađenjem oka, ajmo najprije u oko baciti neke kapi.

U najboljem slučaju ove će jeseni i zime, oni koji ne umru od korone u totalnom lokdaunu, čitajte onu doktoricu, krepati od hladnoće, gladi, depresije ili ruke izbezumljenih bračnih partnera kojima se ne diže, a morao bi jer Bog gleda Hrvatsku.

Da sam ja netko sve bi bilo drugačije zato jer sam ja totalno luda. Primjerice, jebe se meni, jebalo mi se i prije, kakva ljudska prava haraju Ukrajinom. Što je Ukrajina Rusiji? Što je Rusija Ukrajini? Potpuno mi je razumljivo da dvije države žele ratovati, da se građani tih država iz tko zna kojih razloga žele međusobno klati. Super. To je tako ljudski. Neka se kolju. Jači će pobijediti, uvijek jači pobijedi, ili neće pobijediti, možda će se pomiriti? Sve je moguće. Jedino što znam da mene u tom sukobu bilo ne bi.

Ali… Ja sam, na moju veliku žalost, građanka Evrope. Evropom vladaju ubojice koje već godinama puše Amerima. Svi znamo, gdje Ameri šire demokraciju, tu trava ne raste. Zato ćemo čak i mi majušni, Hrvatska na svjetskoj političkoj sceni nije kurac od ovce, nije čak ni ovčji embrij, davati oružje Ukrajini, ostati bez plina, struje, vode. U Lidl će moći ući samo trgovci oružjem i heroinom.

Je li moglo drugačije? Naravno. Amerika je željela rat s Rusijom. Ovo je rat Amerike i Rusije. Ništa više ni manje od toga. Pitam ja vas, koji kurac u tom ratu radi Evropa? Zašto se Evropa, da bi ugodila Amerima, želi samoubiti?

Zato jer se onima koji odlučuju neće ništa dogoditi. Imat će i struju i vodu i plin, opušteno će oko vrata svojim kurvama vješati ogrlice od petsto tisuća eura, doktori za njim imaju lijek, bolnice krevet, nisu oni novinari portala. Mi neka se jebemo.

Ha, ha, čujem vas kako se podrugljivo smijete. Misliš da je samo tebi pun kurac? I nama je. Kad ove jeseni i zime zagusti, krenut ćemo na cestu, razbiti izloge svih lidlova, dočepati se hrane, na trgovima zapaliti velike vatre, neka se griju oni koji nemaju ni plina ni struje, uhvatiti ćemo za vrat jebene luđake koji brinu o Ukrajini, a za nas ih boli kurac, mi ćemo…

Ništa vi nećete. Ni ja neću. Bit ćemo zalokdaunirani, češat ćemo majmunske boginje i iskašljavati najnoviji model korone. Kad padne dan otvarat ćemo konzerve, već smo ih kupili, i žvakati mesni doručak s dvopekom. Kruha biti neće jer struje biti neće…

Čujte ovo… STRUJE BITI NEĆE! Koja dobra vijest! Nećemo moći surfati. Nećemo gledati što se dešava u Ukrajini. Nećemo gledati njuške političara… Bit će hladno. Pokrivat će se i staro i mlado, s naglaskom na mlado. Tijelo uz tijelo, dah uz dah…Kužite. Mladi će se jebati, stari crknuti. Nemojte mi reći da u ovom ludilu nema sistema. Zna On što radi.

Naravno, SLAVA UKRAJINI! Neću da mi izbrišu ovo.

(Stavovi izneseni u autorskim kolumnama i komentarima, ne odražavaju stavove uredništva, već su to osobni stavovi autora pojedine kolumne i komentara.)