Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Orban: Mađarskoj ove zime neće nedostajati energenata

Mađarskoj ove zime neće nedostajati energenata, imat ćemo dovoljno plina i električne energije i to nije proročanstvo, već činjenica, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban.Orban je istaknuo da Mađarska energente mora odnekud nabavljati, jer bez njih ekonomija ne može raditi, a ukazao je da čak i inovacije u potpunosti ovise od energije, koja je skupa.

Unatoč tome, naveo je Orban na Fejsbuku, mi moramo nastaviti boriti se protiv zelenih fundamentalista i birokrata koji su se upleli u geopolitičke igre, prenosi agencija V4.

“Moramo ih uvjeriti da se ne trebamo odreći različitih izvora energije, kao što su ugljen, nuklearne elektrane i plin”, dodao je.

“Države se sada, iz političkih razloga, jedna za drugom odlučuju da odustanu od različitih izvora energije, zbog čega nam je život sada skuplji i situacija je sve teža za našu ekonomiju na globalnom tržištu. Malo je kontinenata u tako teškoj situaciji u kojoj se nalazimo, ali je samo naš kontinent sam sebi otežao život”, kazao je Orban.(N1)