Aktualno OG sada Ogulin

Na Festival stiglo više od 5000 posjetitelja!

Iza nas su tri uzbudljiva dana prepuna zabave, edukativnih radionica, kiše, ali i sunca, koji su obilježilli  drugo izdanje 17. Ogulinskog festivala bajke. I ovoga puta Ogulin se pretvorio u kulisu za najbolje dječje aktivnosti, predstave, projekcije, animacije i još toliko toga što se održavalo na festivalskim scenama kao što su Regoč, Đulin vrt,Stribor, Potjeh i druge. Naravno, sve u čast bajkovitog stvaralaštva slavne hrvatske književnice Ivane Brlić-Mažuranić, koja je rođena u našem gradu.

Tradicionalno polaganje vozačke dozvole za letenje na metli, oslikavanje lica, niz radionica, brojne predstave, projekcije crtanih filmova i pripovijedanje bajki, a i koncert Kim Verson, samo su dio onoga što su mališani i njihovi roditelji imali prilike doživjeti u  Ogulinu. Tijekom tri dana održano je tako 10 pripovijedanja, pogledano više od 12 predstava, pregledano više od 14 projekcija, održano 30 radionica i oslikano na stotine lica. Na festivalu je bilo više od 200 sudionika programa, a posjetilo ga je više od 5000 posjetitelja.

Ogulinski festival bajke organizira Turistička zajednica Grada Ogulina, a sljedeće izdanje rezervirano je za iduću godinu kada će se ponovno održati u dva termina – od 9 do 11. lipnja 2023. te od 8 do 10. rujna 2023.

Gostujući u programu Radio Ogulina, direktorica TU grada Ogulina, Sonja Drašković Dedić iskoristila je priliku i kako bi se javno zahvalila cijelom timu ljudi koji su sudjelovali u organizaciji rujanskog OGFB-a.