Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Gotovac zatražio ostavke SDP-ovaca na funkcije u Gradskoj skupštini

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Viktor Gotovac u nedjelju je zatražio od SDP-ovih gradskih zastupnika da podnesu ostavke na sve funkcije u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, nakon što je zagrebački Gradski odbor SDP-a u petak raskinuo koalicijski sporazum s političkom platformom Možemo!Gotovac je to zatražio u objavi na facebooku, te podsjetio kako je u petak na Gradskom odboru SDP-a većinom glasova raskinut Sporazum o programskoj suradnji i formiranju većine u Gradskoj skupštini s Klubom gradskih zastupnika Možemo!

Naveo je i kako zagrebački SDP dosadašnji sporazum s Možemo! smatra “iscrpljenim modelom u ostvarivanju nastojanja, predanosti i političkih odrednica SDP-a vezanih uz uspješno rješavanje štete i gradskih problema koji su nastali djelovanjem prethodnih administracija”.

Poručio je da je zagrebački SDP predan suradnji sa strankama koji istinskim i iskrenim zajedničkim i partnerskim pristupom nastoje djelovati na korist građana Grada Zagreba, te zatražio da SDP-ovi gradski zastupnici podnesu ostavke na funkcije, što se odnosi i na predsjednika zagrebačke Gradske skupštine Joška Klisovića, koji je iz redova SDP-a.

Gotovac je to objavio dan uoči nastavka sjednice Gradske skupštine, na kojoj će platformi Možemo! bez SDP-ovih zastupnika nedostati dvije ruke za većinu. (hrt)