Aktualno Sport

Pregled i rezultati utakmica 1. i 2. ŽNL

1.Županijska liga – 4.kolo

U nedjelju je odigrano 4.kolo 1.ŽNL, a derbi kola igrao se na Gradskom stadionu u Ogulinu između vodećih Ogulina i Slunja, koji su u prva tri kola osvojili svih 9 bodova. Nogometaši Ogulina krenuli su ofanzivno od samog početka, i već nakon 15-ak minuta vodili sa 2:0. Prvi gol postigao je Mihael Bićanić u 8.minuti, a već u 14. je Patrik Poljak povisio na 2:0 iz opravdano dosuđenog 11-erca. Uz još nekoliko dobrih prilika naših nogometaša, s tim rezultatom se otišlo na odmor. No, već na samom početku 2.poluvremena gosti su smanjili na 2:1, također iz 11-erca, ali je samo minutu kasnije Igor Cindrić povisio na 3:1. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, iako je bilo još prilika za golove, pa su tako Ogulinci slavili i četvrtu pobjedu u nizu, učvrstivši se na 1.mjestu. Odličnom igrom na početku prvenstva nogometaši Ogulina vratili su navijače na tribine, kojih se okupilo oko 300, a poseban ugođaj dala je navijačka skupina NK Ogulina Terijeri, što je u svom izvješću pohvalio i delegat utakmice koji je napisao: Ponašanje svih sudionika vrlo pohvalno, posebice domaćinu na organizaciji i kontroli ponašanja navijača (navijačke skupine TERIJERI) koji su cijelo vrijeme sportski navijali.
U ostalim utakmicama ovog kola Vatrogasac je pobijedio u Žakanju Croatiu 78 sa 1:0 i jedini uz Ogulin ima svih 12 bodova, u Karlovcu je Korana pobijedila momčad Barilovića sa 2:1, a Draganić je iznenadio domaćeg Ilovca i pobijedio sa 2:1, dok je u Rečici Zrinski Ozalj pobijedio domaću Mladost sa 6:0.
Na tablici strijelaca nakon 4 kola već sada uvjerljivo vodi Patrik Poljak sa 8 golova, Borna Salopek je drugi sa 6, a Josip Matovina treći sa 3 kola.
U 5.kolu u nedjelju nogometaši Ogulina gostuju u Draganiću, koji je trenutno na 5.mjestu sa 7 bodova.

U utorak su igrali juniori i kadeti NK Ogulina utakmice 3.kola 3. Nogometne lige Centar protiv vršnjaka Mladosti iz Petrinje. Naši juniori bili su bolji i pobijedili sa 2:0 golovima Frana Vukelje i Stipe Mihalića. Kadeti su protiv Mladosti igrali neriješeno 1:1, gol je postigao Dominik Kurelac.
U 4.kolu juniori i kadeti Ogulina gostuju u subotu u Zelini.
U ponedjeljak su igrali pioniri i mlađi pioniri NK Ogulina utakmice 1.kola 1. Županijske lige u Draganiću. Pioniri su pobijedili sa 4:0, strijelci su bili Dominik Kurelac, Antonijo Brozović, Matej Vukelja i Roko Stipetić. Još uspješniji su bili mlađi pioniri, koji su vršnjake Draganića pobijedili sa čak 11:1, golove su postigli Ardijan Ferataj 4, Niko Cindrić i Marino Kučinić po 2 te Teo Kladnik, Matej Cindrić i Rafael Grgurić po 1.

 

2.Županijska liga – 3.kolo

VRLOVKA – DOBRA 1:2
OŠTARIJE – ŠIŠLJAVIĆ 4:0
PLAŠKI – DOBRA (N) 2:7
U 3.kolu 2. Županijske lige, nogometaši Dobre
Gostovali su u Kamanju i pobijedili Vrlovku sa 2:1.Iako su domaći poveli, Krunoslav Ribić i Ante Cindrić preokrenuli su rezultat te je Dobra sa pobjedom od 2:1 odnijela sva tri boda u Sv.Petar.
Oštarije su na svom terenu uvjerljivo pobijedile Šišljavić sa 4:0 golovima Ivana Matovine, Dane Ivaniševića, Andreja Cindrića i Andrije Božičevića.
U Plaškom je Dobra iz Novigrada pobijedila domaći Plaški sa 7:2, strijelci za Plaški bili su Denis Crepulja i Ivan Matovina.
U ostalim utakmicama Mrežnica je u Vojniću pobijedila Petrovu Goru sa 3:1, Cetingrad je na svom terenu uvjerljivo pobijedio Tuškane sa 9:2, a u Brežanima je Kupa bila bolja od domaćeg Frankopana sa 6:4.
Na tablici sa 9 bodova vode Mrežnica i Cetingrad, Dobra je sa 6 bodova u sredini tablice, Oštarije su osme sa 3, a Plaški na začelju još uvijek bez bodova.
U idućem 4.kolu iduće nedjelje Dobra će ugostiti Kupu iz Donjeg Mekušja, Oštarije gostuju u Novigradu kod Dobre, a Plaški u Kamanju kod Vrlovke.

MLADI:
Juniori, 3.NL Centar, 4.kolo: Zelina – Ogulin 0:5 (Goran Lisica 2, Lovro Vukelja, Josip Sabo i Stipe Mihalić 1)
Kadeti, 3.NL Centar, 3.kolo: Zelina – Ogulin 3:1 (Robert Sabljak 1)
Juniori, 1.ŽNL, 2.kolo: Mladost Rečica – Dobra 1:6 (Matej Puškarić i Borna Trifković 2, Petar Lipošćak i Tin Matešić 1)
Mlađi pioniri, 1.ŽNL, 2.kolo: Ogulin – Korana 6:2 (Niko Cindrić 2, Leon Salopek, Ardijan Ferataj, Teo Kladnik i Niko Luketić 1)
Mlađi pioniri, 2.ŽNL, 2.kolo: Croatia 78 – Dobra 1:6 (Petar Stipetić 3, Patrik Jandrlić 2, Patrik Kirasić 1), Duga Resa – Plaški 3:0, Barilović – Josipdol 4:0.
1.kolo: ispravak – Mladost Rečica – Josipdol 0:3 bb zbog nastupa neprijavljenog igrača (5:3)
Limači, 1.ŽNL, 2.kolo: Dobra – Duga Resa 0:23, Karlovac II – ŠN Ogulin I 0:5 (Ivano Poljak 3, Luka Cindrić i Fran Ileš 1)
Limači, 2.ŽNL, 2.kolo: Ilovac III – ŠN Ogulin II 7:1 (Lovro Žanić)
Karlići, 1.ŽNL, 2.kolo: Karlovac II – ŠN Ogulin 5:2 (Vana Brbot i Andrej Bićanić 1)

(D.Pribanić)