Aktualno OG sada Ogulin

Predstavnici Ogulina na 5. susretu za Rudija

U Gornjoj Stubici u nedjelju je održano svečano otvorenje i letački program u sklopu 25. susreta za Rudija, tradicionalne manifestacije u spomen na pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, stožernog brigadira Rudolfa Perešina koji je poginuo tijekom vojno-redarstvene operacije Bljesak 2. svibnja 1995. godine.
U letačkom programu sudjelovali su avion Hrvatskog ratnog zrakoplovstva MIG-21 i helikopter Black Hawk uz padobranske skokove pripadnika Zapovjedništva specijalnih snaga OSRH te druge vojne i civilne letjelice uključujući avion Pilatus PC-9 i helikopter Eurocopter Cougar Slovenske vojske, avion JAS 39 Gripen mađarskog ratnog zrakoplovstva te helikopter Bell 206 iz MUP-a RH.
Rudolf Perešin ušao je u povijest Domovinskog rata i HRZ-a kada je u listopadu 1991. avionom MiG-21 oznake 26112 iz Bihaća preletio u Klagenfurt. Dao je ogroman doprinos HRZ-u kao jedan od utemeljitelja lovačke komponente i borbeni pilot u Domovinskom ratu.
Na manifestaciji su, na poziv organizatora, sudjelovali gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović, njegov zamjenik Daniel Vukelja, predsjednik Gradskog vijeća Grada Ogulina Marinko Herman i gradski vijećnici Miodrag Matijašić i Zlatko Mrvoš, koji su tim povodom zapalili svijeće u Spomen parku “Rudolf Perešin”.