Aktualno OG sada Ogulin

Objavljen Natječaj za dodjelu stipendija učenicima na području Karlovačke županije

Javni natječaj za dodjelu stipendija učenicima na području Karlovačke županije za školsku godinu 2022./2023. objavljen je na web stranici Karlovačke županije www.kazup.hr i ostat će otvoren do petka, 30. rujna 2022. godine. Sukladno Odluci o broju i visini stipendija Karlovačka županija dodjeljuje ukupno 50 stipendija za učenike i to 10 za socijalni status, 10 za darovitost i 30 za deficitarnost zanimanja. Visina mjesečne stipendije iznosi 500,00 kuna/66,36 eura mjesečno. Fiksni tečaj konverzije je 1 euro = 7,53450 kuna. U skladu s prošlogodišnjom praksom, nastavlja se s elektronskom prijavom.

Deficitarna zanimanja za dodjelu učenicima sukladno Odluci o utvrđivanju deficitarnih zanimanja su: zidar, bravar, tesar, krovopokrivač, armirač, tokar, rukovatelj samohodnim građevinskim strojevima, limar, vodoinstalater, vozač motornog vozila, mesar, šivač, elektroinstalater, instalater grijanja i klimatizacije, soboslikar-ličilac, fasader, monter suhe gradnje, stolar, pekar, keramičar-oblagač, elektromehaničar, te medicinska sestra/medicinski tehničar opće zdravstvene njege.

Za dodjelu stipendije mogu se natjecati redoviti učenici srednje škole koji su državljani Republike Hrvatske s prebivalištem na području Karlovačke županije, koji nisu stariji od 20 godina te koji se školuju na javnim državnim obrazovnim ustanovama!

Nakon formalne provjere dostavljenih prijava, Povjerenstvo za dodjelu stipendija učenicima i studentima objavit će prijedlog liste prioriteta na oglasnoj ploči Karlovačke županije, Vraniczanyeva 4, Karlovac u roku od 30 dana od dana završetka natječaja.

Više informacija naći ćete na POVEZNICI