Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Raste vodostaj Kupe, Hrvatske vode proglasile izvanredno stanje. ‘Ako nije potrebno, ne krećite se dolinom’

Iz Grada Delnica pozvali su građane da ih kontaktiraju ako su im potrebne vreće pijeska kako bi zaštitili svoju imovinu od poplava

Zbog obilnih padalina između naselja Čedanj i Planica u Delnicama Hrvatske vode proglasile su izvanredno stanje na vodnim građevinama koje su u okviru nadležnosti i kontrole Hrvatskih voda, objavljeno je na stranicama Ravnateljstva civilne zaštite.
Na području gornjeg toka Kupe (Crni Lug – NP Risnjak) prema podacima Hrvatskih voda u posljednja 24 sata palo je 100 milimetara kiše.

“Prema trenutno raspoloživim modelima, izraženiji porast vodostaja rijeke Kupe na području grada Karlovca očekuje se danas od podneva, s mogućnošću dostizanja redovnih mjera obrane od poplava noćas oko ponoći te uvođenja izvanrednih mjera tijekom sutrašnjeg dana”, rečeno je Hini u Hrvatskim vodama.
Iz Grada Delnica pozvali su građane da ih kontaktiraju ako su im potrebne vreće pijeska kako bi zaštitili svoju imovinu od poplava. Javili su i da je trenutno cesta prema Razlogama otvorena. (rtl.hr)