Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Saniraju se posljedice nevremena

Noć je za stanovnike Čazme i okolice protekla u otklanjanju posljednica razornog nevremena. Popravljala se električna mreža i raščišćavale prometnice. Građani, kojima je olujno nevrijeme uništilo krovove ili polomilo prozore, prvo su sami pokušali popraviti štetu, a zatim su im pomagali vatrogaci, civilna zaštita i druge službe. Nevrijeme je zahvatilo i područje Virovitice te Osječko-baranjsku županiju.

  • Nastava je normalno tekla, u jednom trenutku je počelo puhati, pogledala sam kroz prozor, mislila sam kakvi to papiri lete iznad dvorane, rekla je tajnica srednje škole Čazma Višnja Sudarević.
  • Nikome od djece se nije ništa dogodilo. Kolege su se nevjerajtno snašli, djecu su odmaknuli od svega, djecu su zadržali da se prozori ne sruše, ne izleti van i svi su na sigurnom, rekla je Irena Ivanović, ravnateljica srednje škole Čazma.
  • Što ste preživjeli? Cijelu traumu. Samo je diglo na komad vrata su se otvorila, djeca su bila sama, susjedi su pomogli prihvatili našu djecu. Curi nam kroz utičnice, kroz svjetla, sve je otišlo, sve je pokislo. Osnovna škola, njima je zapravo bacilo krov. Možete zamisliti, bacilo ga je kao papir, istaknula je Jelena Radanac.

Nakon što je poharalo Bjelovarsko-bilogorsku županiju, olujno nevrijeme praćeno tučom zahvatilo je istočni dio Virovitičko-podravske županije odnosno prigradska naselja grada Slatine.

Jak vjetar je u Kozicama, Radosavcima te široj okolici rušio crjepove s krovova, čupao stabla i grane, a stradali su i poneki gospodarski objekti te automobili.

Vatrogasci saniraju štetu na oštećenim krovištima.

U Osječko-baranjskoj županiji – nevrijeme je pogodilo područje Našica, Valpova, Josipovca, Osijeka i Bizovca.

Najviše dojava bilo je o stablima koja su se srušila na prometnice i automobile.

U Bizovcu, gdje je padala i tuča, oštećeno je mnogo krovova obiteljskih kuća, ali i gospodarskih objekata. (hrt.hr)