Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

U nastavku akcije na Srednjacima uhićene dvije žene

Zagrebačka policija izvijestila je u subotu da je uhitila dvije žene koje su namjeravale preuzeti gotovo kilogram heroina, a slučaj je povezan s dvojicom državljana Bosne i Hercegovine koji su također zbog sumnje u neovlaštenu proizvodnju i promet drogama uhićeni prošli tjedan na Srednjacima.
Dvije ženske osobe, u dobi od 32 i 25 godina, uhićene su zbog sumnje da su radi daljnje preprodaje, u dogovoru s dvojicom muškaraca, nabavljale veće količine droge koju su zatim skrivale u stanu na području Trešnjevke, izvijestila je zagrebačka Policijska uprava. Osumnjičene su uhvaćene nakon što su došle u stan da preuzmu dva omota heroina ukupne težine 841 gram.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičene su predane pritvorskom nadzorniku, a posebno je izvješće dostavljeno nadležnome državnom odvjetništvu.

Do uhićenja 32-godišnjakinje i 25-godišnjakinje došlo je u sklopu nastavka istrage koja se vodi protiv dvojice državljana BiH, u dobi od 38 i 32 godine, koji su uhićeni u srijedu u policijskoj akciji na Srednjacima.

Pretresom stana koji je uhićeni dvojac koristio za preprodaju droge, policija je pronašla ukupno 56,1 gram kokaina i 39,8 grama heroina uz 699 grama punila za miješanje radi povećanja mase, 229,9 grama marihuane i pet vaga za precizno mjerenje težine.

Kod istog je dvojca, za koji istražitelji sumnjaju da pripadaju narkobandi, pronađeno i 1910 komada streljiva različitog kalibra, pet spremnika za pištolje i jednu elektrodetonatorsku kapsulu zajedno s neutvrđenim elektroničkim sklopom. (hrt.hr)