Aktualno OG sada Ogulin

Punili vreće s pijeskom, izvlačili vozila, ispumpavali objekte, ispirali prometnice…

Protekli vikend vatrogasci su proveli izuzetno radno. Rekordne količine oborina dovele su do izlijevanja rijeke Dobre, što je tražilo dodatne aktivnosti vatrogasaca.
Tijekom subote aktivirani su vatrogasci na punjenju vreća s pijeskom, dostavom na potrebne  lokacije i štićenje objekata, spašavanju s vodenih površina, izvlačenja vozila iz vode, te ispumpavanja.

Ukupno je tijekom subote bio angažiran 41 vatrogasac s 9 vozila. K tome treba dodati i 11 vatrogasaca koji su bili na obrani od poplava u Karlovcu. Vatrogasci su napunili gotovo 2000 vreća s pijeskom i uz pomoć privatnih teretnih vozila prevezli do objekata koji su se štitili.

Tijekom nedjelje izvršeno je 20-ak ispumpavanja objekata, prijevoza ljudi čamcem, ispiranja prometnica… VOC Ogulin zaprimio je preko 150 poziva građana, koji su tražili pomoć, te dobivali potrebne informacije i savjete.
“Ovim putem se javno zahvaljujem svim vatrogascima koji su dali svoj doprinos u obrani od poplave i sanaciji poplavljenog područja, JVP Ogulin, Dobrovoljnom vatrogasnom društvo Ogulin, DVD-u Zagorje, DVD-u Jasenak, DVD-u Oštarije, DVD-u Josipdol i DVD-u Turkovići. Hvala i svima ostalima koji su doprinijeli u obrani od poplave, te svim građanima na razumijevanju” – poručio je zapovjednik Područne vatrogasne zajednice Ogulin Mladen Žilić. (foto:Facebook PVZ Ogulin)