Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Nevjerojatna prevara na naplatnim kućicama. HAC je morao sve rekonstruirati uz pomoć nadzornih kamera da utvrdi što se dogodilo

Kaštelanin Stješan Jerković prije dva dana požalio se Slobodnoj Dalamaciji da je bio žrtva prevare na naplatnoj kućici HAC-a u Zagvozdu na ulazu na autocestu A1. Jerkoviću je nepoznati čovjek dao karticu za ulazak na autocestu kod rampe, a nesretni Kaštelanin je na Dugopolju shvatio da je žrtva prevare, te da mu je netko podmetnuo karticu na kojoj stoji da je zapravo ušao u – Lučkom.U HAC-u su pomoću nadzornih kamera detaljno raščlaninili što se zapravo dogodilo i dali odgovor Slobodnoj Dalmaciji.

“Jučer, 18. rujna, iza 16 sati na autocesti A1 na naplatnoj postaji Zagvozd dogodila se zlouporaba te prijevara od strane nepoznatog korisnika prema korisniku autoceste koji je na autocestu ulazio upravo na naplatnoj postaji Zagvozd.

Temeljem predmetne reklamacije korisnika dodatnom provjerom u informacijskom sustavu naplate cestarine i sustavu video nadzora utvrđeno je sljedeće: korisnik vozila stranih registracijskih oznaka ulazi na naplatnoj postaji (NP) Zagreb (Lučko) u subotu, 17.09. u 18:35 sati na ulaznoj stazi 053”, navodi HAC.U subotu ušao kod Lučkog, u nedjelju još bio na autocesti i izveo prevaru

“U nedjelju, 18.09. isti korisnik dolazi na NP Zagvozd, ostavlja svoje vozilo prije izlaznih staza, unutar autoceste te pješice dolazi do davača magnetskih kartica na ulazu NP Zagvozd.

Uzima magnetsku karticu iz davača magnetskih kartica te korisniku koji nailazi do davača predaje magnetsku karticu koju je preuzeo u subotu na NP Lučko 17.09., a za sebe zadržava karticu koju je izvukao na davaču na NP Zagvozd”, piše HAC.

“Korisnik koji je namjerno zamijenio karticu na NP Zagvozd predaje istu na NP Čarapine u 17:55 sati i plaća cestarinu samo za dionicu Zagvozd- Čarapine.

Prevareni korisnik kojem je dana magnetska kartica s NP Zagreb dolazi na NP Dugopolje pri čemu, a nakon što je upoznao blagajnika sa situacijom da dolazi iz NP Zagvozd, a ne iz Zagreba, popunjava Izjavu o neplaćanju cestarine temeljem koje će se naknadno ispostaviti račun na iznos stvarno korištene dionice (korisnik nije platio cestarinu, već je popunio Izjavu o neplaćanju)”, dodaje se.

“Korisniku koji je zlouporabio korištenje magnetne kartice HAC će ispostaviti račun ugovorne kazne na iznos dvostruke cestarine računajući od mjesta izlaza kao i druge pravne radnje. O navedenom incidentu obavijestit ćemo i nadležnu policijsku upravu”, navodi HAC.(Tportal)