Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Ubio staricu, tijelo bacio u bunar i uselio u njezin stan: ‘Svi smo znali da nešto nije u redu…‘

Policija je riješila slučaj iz 2011. kada je nestala 76-godišnja umirovljenica Slavojka Senišin

Policija je danas potvrdila da je riješila misteriozni slučaj iz 2011. kada je nestala 76-godišnja umirovljenica Slavojka Senišin. O nesretnoj gospođi punih 11 godina nije bilo nikakvih novosti, a onda je kao iz vedra neba danas odjeknula vijest – Slavojka Senišin je ubijena, a policija je privela 63-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela.

Razlog ubojstva je – koristoljublje. Muškarac je 5. studenoga 2011. godine, na zasad točno neutvrđen način, usmrtio oštećenu osobu posebno ranjivu zbog njezine dobi. Potom je tijelo zamotao u tepih te ga prevezao na adresu na širem području Zagrebačke županije gdje posjeduje vikend kuću. Zamotano tijelo bacio je u bunar koji se nalazio u dvorištu vikend kuće, bunar zatrpao građevinskim otpadom i zemljom, a okno bunara maknuo i premjestio ispred vikend kuće, kako bi prikrio mjesto gdje se nalazio bunar.
Policija je jučer pretragom bunara i pronašla tijelo nesretne gospođe.

Uhićeni muškarac bio je prvi susjed Slavojke Senišin, a vrlo brzo nakon nestanka umirovljenice, on se sa svojom obitelji uselio u njezin stan te od tada tamo žive.
Kako smo doznali, u ulici u kojoj su živjeli i navodni ubojica i njezina žrtva, oboje su godinama živjeli u kući koja je imala dva stana. Međutim, nakon nestanka, navodni ubojica, koji je u stanu živio sa svojom suprugom, dvoje djece i ocem, jednostavno se “proširio” i na stan nestale Senišin.
To je učinio, kako smo vidjeli u zemljišnim knjigama, temeljem Ugovora o kupoprodaji koji je prezentirao sudu, i u kojemu je naveo da je 2005., dakle pet godina prije njezinoga nestanka, od Senišin kupio stan.

Na osnovi toga Ugovora, za koji policija sumnja da je krivotvoren, navodni ubojica je 2016. zatražio uknjižbu na stanu nestale umirovljenice. Međutim, faktičko preuzimanje stana, tvrde susjedi s kojima smo razgovarali, dogodilo se skoro odmah nakon njezina misterioznog nestanka.
“Ona je samo nestala, a ljudima je bilo čudno da je on zauzeo čitavu kuću, odnosno da se proširio na njezin stan, premda njih dvoje nisu bili u dobrim odnosima”, rekli su nam neki od susjeda.

“Ma čim je nestala, on je drugi dan počeo preuređivati kuću. Iskreno, svima nam je to bilo jako čudno. Svi smo znali da nešto nije u redu”, kažu nam.

U kući smo danas zatekli starijeg muškarca koji je otac navodnog ubojice, no nakon što se pojavio na prozoru, te nakon što smo se predstavili, samo je odmahnuo rukom i rekao da ne želi razgovarati. (jutarnji.hr)