Aktualno OG sada Ogulin

Vozaču koji je usmrtio pješaka i pobjegao, određen istražni zatvor

Sudac istrage je odredio 30-dnevni istražni zatvor vozaču koji je usmrtio pješaka u Čakovcu Oštarskom. Iz Županijskog državnog odvjetništva u Karlovcu potvrdili su KAportalu da su proveli dokaznu radnju prvog ispitivanja uhićenog hrvatskog državljanina (1956.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

– Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 66-godišnjak 18. rujna 2022., u mjestu Čakovac Oštarski (općina Josipdol) upravljao osobnim automobilom VW Golf I. dionicom državne ceste D23 u smjeru Skradnika, protivno odredbi članka 38. stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, lakomisleno smatrajući da neće ugroziti sigurnost drugih sudionika u prometu. Osnovano se sumnja da, na ravnom cestovnom potezu, nije obratio pažnju na pješaka koji se pored bicikla nalazio uz desni rub kolnika pa je prednjom desnom stranom vozila udario u njega. Pješak je zadobio tjelesne ozljede od kojih je preminuo na mjestu događaja, kažu u tužiteljstvu. Postoji osnovana sumnja i da je osumnjičeni 66-godišnjak, nakon nesreće, propustio pješaku pružiti pomoć, iako je to mogao učiniti bez veće opasnosti za sebe ili drugoga, već se vozilom udaljio s mjesta nesreće koju je, osnovano se sumnja, prouzrokovao.

Sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu prihvatio je prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Karlovcu i odredio osumnjičenom 66-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, prenosi KAportal.