Aktualno OG sada Ogulin

Pitanja ogulinskih županijskih vijećnika – o retenciji, pomoćnicima u nastavi…

Na posljednjoj sjednici Županijske skupštine, održanoj u petak, dva vijećnika iz Ogulina imali su vijećnička pitanja. Ivan Vuković (SDP) postavio je županici dva pitanja. Osvrnuo se najprije na nedavnu poplavu u Ogulinu i gradnju retencije. Što je rekao, pogledajte u nastavku:

Drugo pitanje  je nazvao “škakljivim”, a osvrnuo se na partnera bivšeg ravnatelja ŽUC-a Stjepana Turkovića, poduzetnika Stipu Agadžu, s kojim iznajmljuje ilegalno sagrađene apartmane, o čemu je nedavno izvijestila Nova TV u emisiji Provjereno. Upravo s njim Karlovačka županija sklopila je ugovore o poslovima koji su obavljani i  na ogulinskom području:

Županica Martina Furdek Hajdin je navela da će radovi na retenciji početi vrlo brzo i bit će okončani do konca iduće godine.Stigle su 4 ponude, a sve tvrtke su prokušani izvođači i uskoro bi trebali biti uvedeni u posao.
Što se tiče radova na Učeničkom domu, i oni se privode kraju, a izvođač je posao dobio temeljem javne nabave.

Nenad Vukadinović apelirao je da se poveća naknada i putni trošak pomoćnicima u nastavi:

Nenadu Vukadinoviću odgovorila je zamjenica Vesna Hajsan Dolinar i rekla da je to poznata stvar i da će se rješavati na državnoj razini, zakonskim promjenama.