Aktualno OG sada Ogulin

U Kučinićima proslavljen blagdan Sv. Mihovila, zaštitnika policajaca

Kod kapelice sv. Mihovila na Boštu svečano je, već po tradiciji, danas trebao biti proslavljen blagdan Sv. Mihovila. No, zbog kiše i lošeg vremena, proslava je danas održana u Kučinićima.

Misno slavlje predvodio je fra Mirko Kralj, u suslavlju ogulinskog župnika Nikole Prše i  vlč. Josipa Vnučeca.

Misi je nazočilo mnoštvo vjernika i hodočasnika, među kojima su bili predstavnici Policijske postaje Ogulin na čelu s načelnikom Goranom Vukeljom.

Misi su nazočili i gradonačelnik Dalibor Domitrović i njegov zamjenik Daniel Vukelja, te predsjednik Gradskog vijeća Marinko Herman.
Ovom omiljenom svecu Katoličke crkve posvećeno je puno župa u našoj biskupiji od Tržića i Mrežničkog Bresta u našem Ogulinskom dekanatu, pa do Vratnika, Ramljana, Lovinca i Dabra.

Sveti je Mihovil cijelu povijest slavljen kao borac protiv zla, a njemu se utječemo upravo zato što je i naš čitav život borba između dobra i zla. U tome je velika zasluga i naših policajaca koji su iznikli iz Domovinskog rata, a koji i danas vrše svoju časnu, zahvalnu i obvezujuću službu očuvanja reda u miru.
Nakon mise uslijedilo je kraće druženje vjernika i policajaca koji su tako još jednom proslavili svoj dan – Dan policije, jer je Sv. Mihovil među ostalim i zaštitnik policajaca.