Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Kaos na izborima u BiH: Uhićeno pet članova biračkog odbora

Općinska izborna komisija /OIK/ Novi Grad smijenila je birački odbor na biračkom mjestu Hozići, gdje su utvrđene nepravilnosti i nije počelo glasanje. Također, pet osoba iz ovog biračkog odbora oduzeta je sloboda zbog sumnje na kazneno djelo izborna prevara, izjavio je glavni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Prijedor Mladen Mitrović.“Članovi OIK-a su posjetili biračko mjesto u Hozićima i utvrđene su nepravilnosti, označeni glasački listići za sve razine vlasti. O svemu su obaviješteni Centralna izborna komisija, policija i tužiteljstvo”, rekao je Srni predsjednik OIK-a Ljuban Knežević.

Također, osobama je oduzeta sloboda.

Mitrović je naveo da je osobama oduzeta sloboda zbog izbornih nepravilnosti po naredbi Okružnoj javnog tužiteljstvau Prijedoru.

On je dodao da je u kontaktu sa Tužiteljstvom BiH. “Zajedno poduzimamo daljnje aktivnosti u vezi s istragom u ovom predmetu”, dodao je Mitrović.

Predsjednik OIK-a Knežević je pojasnio da će novi birački odbor utvrditi stanje na biračkom mjestu, na osnovu čega će biti donesena odluka hoće li početi izborni proces u Hozićima.

Knežević je rekao da birački odbor u Hozićima ima pet članova, te da je na izvodu iz redovnog biračkog spiska 527 birača. Ostala biračka mjesta u Novom Gradu, 51 redovno i jedno biračko mjesto za glasanje na nepotvrđenim glasačkim listićima, otvorena su jutros u 7.00 sati.(N1)