Aktualno OG sada Ogulin

Nova radionica vezenja – Zidnjaci u suvremenom ruhu

POU Ogulin u 2019. godini uspješno je provelo radionicu pletenja, a u 2020. godini radionice Tradicijski vez u suvremenom ruhu.

Drevna aktivnost vezenja prenošena je na suvremen način: koncept zamišljen kao promicanje procesa stvaranja, slavlje preobrazbe sirovog materijala u gotov produkt nakon što je prošao kroz naše ruke. Vezenje je univerzalan jezik, a vesti se može koristeći bilo što.

U 2022. godini POU Ogulin donosi novu radionicu vezenja pod nazivom Zidnjaci u suvremenom ruhu. Mogućnosti vezenja su nebrojene, stoga će se na inovativan način povezati borba protiv nasilja nad ženama i tradicija izrade zidnjaka i na taj način popularizirati kampanju borbe protiv nasilja i upoznati široku javnost s tradicijom izrade zidnjaka, koji će umjesto tradicionalnih poruka domaćicama za bolji ručak biti usmjerene svima s porukama za borbu protiv nasilja nad ženama, a prostor izlaganja postat će oglasni zidovi Grada Ogulina.

Tradicionalni medij, pod vodstvom stručnih suradnika pretvara se u nekonvencionalne kreacije, a vezenje postaje dio borbe protiv ovisnosti i ujedno čuvatelj tradicije. Projekt sufinanciraju Ministarstvo kulture i medija, Grad Ogulin i POU Ogulin.
Vrijeme prijave: 1. – 9. listopada 2022. godine
Očekivani početak radionice: 11. listopada 2022. godine
Za prijavu nije potrebno predznanje u vezenju.
Sudjelovanje i materijali za sve polaznike besplatni.
Prijaviti se možete putem online prijavnice https://forms.gle/qE28yd5Tt7yfPd2E7.
Više informacija na +385 47 522 257 ili putem električne pošte na [email protected].