Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

HTZ novim spotom promiče ljepote Hrvatske snimkom iz Norveške?

PRIJE devet dana Hrvatska turistička zajednica (HTZ) je objavila novi promotivni video od pola minute u kojem promovira Mjesec hrvatskog turizma – piše Index.hr.

Riječ je o akciji Ministarstva turizma i HTZ-a kojom se kroz listopad stanovništvu omogućuje posjet drugim dijelovima Hrvatske “uz brojne uštede”, piše na internetskoj stranici HTZ-a.

U videu, koji treba promovirati turizam u Hrvatskoj, čini se da su korištene snimke iz Norveške. Radi se o sceni s vožnjom vlakom kroz šumu koja se, sudeći po videu objavljenom na servisu Shutterstock, nalazi u Oslu. Ta scena se vidi na kraju promotivnog spota, u 26. sekundi videa.
Norveški krajolik prikazan kao hrvatski

Norveški idilični krajolik i zelena šuma kroz koju se proteže pruga u videu prikazani su kao hrvatski. K tome, s lijeve strane snimke vide se potočić i kuća u šumi. Na kraju je prikazana djevojka koja gleda kroz prozor i uživa u šumskom krajoliku.

Upit o promotivnom videu te jesu li u njemu korištene scene iz Norveške iz Shutterstock videa poslali smo Ministarstvu turizma i sporta te Hrvatskoj turističkoj zajednici. Njihove odgovore objavit ćemo kada stignu – završava Index.hr

Stock video možete pogledati ovdje.