Aktualno OG sada Ogulin

Zanimljivim okruglim stolom sinoć obilježen Svjetski dan učitelja

Zanimljivom okruglim stolom na temu “Učitelji i škola nekada i danas”, u ogulinskoj Gradskoj knjižnici i čitaonici, obilježen je Svjetski dan učitelja. Pet umirovljenih profesora ogulinske Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana, Višnja Lipošćak, Naranča Dadasović, Nikola Cindrić, Ignacije Abramović i Ivan Tironi, progovorilo je o svojim nastavničkim početcima i iskustvima.
Riječi dobrodošlice okupljenima je uvodno uputio ravnatelj Gimnazije i strukovne škole B. Frankopana, Hrvoje Magdić, koja je ujedno bila i organizator ovog događanja.

Potom su Mihaela Milanović Poljak i Dubravko Dragičević, moderirajući okrugli stol, umirovljene profesore naveli da se prisjete svojih prvih dana rada u školi. Govora je bilo i o nekadašnjem odnosu između nastavnika, učenika i roditelja, te načinu na koji su generacije učenika nastojali zainteresirati za predmete koje su predavali. Prisjetili su se pojedinih kolega i situacija s kojima su se susreli u radu. Njihove anegdote i doživljaji iz učionica i zbornice nasmijali su prisutne. U publici su umirovljeni profesori prepoznali neke od svojih bivših učenika, koji su im u jednom trenutku postali i radne kolege, što ih je posebno veselilo.

Atmosfera u dvorani je cijelo vrijeme bila opuštena, bilo je smijeha i nostalgičnih trenutaka, a svi prisutni su se složili da bi ovakvih događanja trebalo biti i u budućnosti.

Na samom kraju, ravnatelj škole Hrvoje Magdić je sudionicima okruglog stola uručio prigodan znak pažnje.(foto:ROG)