Aktualno OG sada Ogulin

I ogulinski DND uključen u projekt „STEM – Budućnost za 5“

Ogulinsko Društvo Naša djeca našlo se na popisu Saveza Društava Naša djeca Hrvatske u kojima će se provoditi projekt „STEM – Budućnost za 5“. Osim našeg grada, u ovaj projekt uključeni su i Slatina, Jastrebarsko, Kutina, te Opatija. Projekt donosi donosi djeci suvremena znanja i mogućnosti učenja o informatici, robotici i multimediji.

„Budući da tehnologija zauzima sve više mjesta u životima djece i odraslih, smatramo da je važno da djeca i u manjim mjestima imaju priliku upoznati se s robotikom, informatikom i multimedijom kroz stručno vođene edukacije, uz pomoć suvremenih tehnologija koje im inače nisu dostupne. Ponosni smo štoće upravo Društvo „Naša djeca“među prvima u Hrvatskoj ponuditi djeci predškolske i ranoškolske dobi u manjim mjestima inovativne metode učenja uz humanoidne robote i tako doprinijeti jednakosti među djecom iz manjih i većih mjesta te boljih i lošijih socio-ekonomskih prilika.“ – poručila je, između ostalog, glavna tajnica Saveza društava „Naša djeca“ Snježana Krpes.

Zahvaljujući ovom projektu, partneri su osmislili i proveli niz edukacija o poučavanju informatike, robotike i multimedije za voditelje radionica u lokalnim zajednicama. Sljedeći korak je osmišljavanje i opremanje „STEM kutića“, mjesta na kojima će se djeca upoznati sa suvremenim tehnologijama,osnovama znanstvenog istraživanja i rada u laboratoriju te općenito uloge znanosti u osobnom i društvenom razvoju. U sljedećoj godini planiraju se i jednodnevna događanja u svakom od gradova u kojima se projekt provodi, predstavljanje projekta na Danima računarstva i robotike na Institutu „Ruđer Bošković“ te izrada stripa o hrvatskim znanstvenicima i izumiteljima. Projekt „STEM – budućnost za 5“ sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.224.601,45 HRK i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u iznosu od 216.106,14 HRK.