Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

U Gdanjsku se prevrnuo turistički brodić: Troje poginulih, među žrtvama i trudnica

Državna vatrogasna služba priopćila je da su preminule osobe u najkraćem roku bile izvučene iz vode i da ih se pokušalo reanimirati

Tri su osobe smrtno stradale nakon što se drveni turistički brodić prevrnuo u poljskome Gdanjsku, a dužnosnici su rekli da je do toga najvjerojatnije došlo zbog velikih valova koji su nastali pošto je pokraj njega prošao tegljač, javio je u nedjelju BBC.

Četrnaest ljudi, među kojima i dvoje članova posade, nalazilo se na brodu Galar Gdański kada se u subotu prevrnuo na rijeci Motlawi.

Državna vatrogasna služba priopćila je da su preminule osobe u najkraćem roku bile izvučene iz vode i da ih se pokušalo reanimirati.

Šezdesetogodišnji muškarac proglašen je mrtvim na mjestu nesreće, a još dvije osobe umrle su kasnije u bolnici u kojima im je pružena liječnička pomoć. Lokalni mediji pišu da je jedna od žrtava bila trudnica.
Gradonačelnica Gdanjska Aleksandra Dulkiewicz incident je nazvala “golemom tragedijom”.

Rekla je da će se uzroci strašne nesreće pokušati razjasniti u najkraćem roku te je dodala da je svim preživjelima pružena “stručna medicinska i psihološka skrb”.

Galar Gdański, drveni brod, dugačak oko devet metara, može primiti do 12 putnika i dva člana posade.

Riječ je o replici poljskog brodića kakav je bio popularan u 18. stoljeću, a koristio se za prijevoz robe niz rijeku. (jutarnji.hr)