Aktualno OG sada Ogulin

Brojne aktivnosti u sklopu obilježavanja Dana škole

Odbojkaškom utakmicom između nastavnika i maturanata ogulinske Gimnazije i strukovne škole B. Frankopana započele su aktivnosti u sklopu obilježavanja Dana škole.

Utakmica je odigrana u dvorani „Ivica Cindrić Piva“. “Rezultat ovaj put nije bio važan, ali možemo spomenuti da su nastavnici iznenadili svojom spremnošću i spretnošću na terenu, dok o sjajnoj igri maturanata ne treba ni govoriti. Zanimljivi potezi, zajedništvo, navijanje obilježili su današnji susret uz želju da ovakvi susreti postanu tradicionalni!” – napisali su u svom osvrtu na Facebook profilu škole.

 

Uz to, danas je za učenike drugih razreda organizirano zanimljivo predavanje na temu: O potresima i druge priče. Predavanje je održala doc. dr. sc. Iva Dasović, seizmologinja i docentica na Geofizičkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu. Učenici su mogli saznati mnogo podataka o potresima, kako nastaju i kako se šire, kako se mjeri jačina potresa, kako izgleda karta s najjačim potresima te čuti kratku analizu nedavnih potresa u Zagrebu i u Petrinji. Ova aktualna tema zaintrigirala je učenike, a seizmologija se pokazala zanimljivijom nego što se možda čini.

Inače, 103. rođendan ove ogulinske škole obilježavat će se tijekom cijelog ovog tjedna nizom predavanja i raznovrsnih sadržaja za učenike i djelatnike. Između ostalog, u četvrtak će bit održan i svečani program povodom obilježavanja Dana škole, predstava “Faceljuga” učenika Dramske skupine, a bit će predstavljen i asortiman vježbeničke tvrtke “Regočeve slastice d.o.o.”

Za petak je najavljeno predstavljanje novog broja školskog lista “Bernardin”, a proslava će biti okončana koncertom Zbora mladih Josip Kaplan” iz Rijeke. Ovaj zbor je pobjednik 1. sezone HTV-ova natjecanja “Do posljednjeg zbora”. Koncert će se održati u subotu, u 19 sati, u Pučkom otvorenom učilištu Ogulin.