Aktualno OG sada Ogulin

U tijeku je Festival ogulinskog zelja

Na gradskoj tržnici u Ogulinu danas se održava Festival ogulinskog zelja.
Na svečanom otvorenju, uime Udruge žena nazočne je pozdravila tajnica Mihaela Stipetić, a predsjednik Udruge proizvođača ogulinskog zelja Marinko Sabljak ovom je prigodom istaknuo:

Gradonačelnik Dalibor Domitrović izrazio je zadovoljstvo što je tradicija nastavljena i što se ovakav skup održava već 9 godina. Evo što je još rekao:

Nakon svečanog otvorenja, održane su radionice Društva Naša djeca i Udruge žena, koja je organizirala natjecanje u motanju sarme.

Svojim su nastupom Festival uveličali “Pilići” iz KUD-a Klek Ogulin, a Klub za mlade i Udruga žena organizirali su izrade tegli od zelja.
Uslijedila je i panel rasprava Obilježavanje Dana ruralnih žena, a tijekom poslijepodneva planira se i predavanje na temu: Uloga društvenog poduzetništva u zapošljavanju mladih i žena starijih od 55 godina u ruralnom području. Čeka nas još i Bajka od buče, te “Zajedno u bojama” u organizaciji Likovnog društva Frankopan.

Organizatori Festivala ogulinskog zelja su Grad Ogulin, Pučko Otvoreno Učilište Ogulin, Udruga prerađivača i proizvođača ogulinskog kiselog kupusa, Udruga žena Ogulin, Stambeno komunalno gospodarstvo Ogulin, Lag Frankopan i Turistička zajednica grada Ogulina.