Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Rusi odbili ukrajinsko napredovanje u tri regije

Rusko ministarstvo obrane u nedjelju je objavilo da su ruske vojne snage odbile napredovanje ukrajinskih trupa u regijama Donjecku, Hersonu i Mikolajivu te su neprijatelju, kako piše u priopćenju, nanijele znatne gubitke, a u Belgorodu su odjekivale ekaplozije.
Izvješća s bojišnice nije bilo moguće odmah provjeriti.

Rusija je objavila i da nastavlja sa zračnim napadima na vojne i energetske ciljeve u Ukrajini, koristeći pritom dalekometno precizno navođeno oružje.
Novi bombaški napadi izvedeni su u nedjelju na rusku regiju Belgorod, koja graniči s Ukrajinom, pri čemu su ranjene najmanje četiri osobe, rekao je njezin guverner Vjačeslav Gladkov, dodavši da je u zadnja dva dana bilo više takvih napada.

Na Telegramu je Gladkov napisao da su u bombardiranju Belgoroda, glavnoga grada istoimene regije ozlijeđena tri člana iste obitelji. Dvije ranjene osobe, koje su pogodili geleri, prevezene su u bolnicu.

Ruski istražni odbor u priopćenju je napisao da se u nedjelju u ovome gradu od 330.000 stanovnika čulo “gotovo 16 eksplozija”. Na početku napada na Ukrajinu ovaj je grad rijetko bio meta ruskih granatiranja. (N1)