Aktualno OG sada Ogulin

Zlatna medalja u kategoriji mladih inovatora ponovno u Ogulinu!

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu od 13. do 15. listopada održana je jubilarna 20. međunarodna izložba inovacija ARCA 2022.

Na jednom mjestu se našlo više od 200 inovacija i novih tehnologija koje su rezultat rada inovatora pojedinaca, istraživačkih timova iz privatnoga i javnoga sektora, akademske zajednice i znanstvenih ustanova te inovativnih uspješnih kao i tek utemeljenih tvrtki iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Republike Sjeverne Makedonije, Katara, Njemačke, Turske, Kine, Irana, Poljske, Rumunjske, Srbije, Slovenije i Moldavije.

Obrtnička i tehnička škola Ogulin predstavila se u kategoriji mladih inovatora u kojoj konkuriraju učenici strukovnih škola. Sve  tri inovacije vratile su se s medaljama. Zlatnom medaljom nagrađen je rad „Sklopiva piknik-klupa“ rad naših učenika pod mentorstvom Daria Turkovića i Damira Mihaljevića. U ovu školu idu i dvije brončane medalje i to za „Pametnu stolicu“ izrađenu učeničkom vještinom pod mentorstvom Sanje Musulin i „Pametnu školsku klupu“, također učenički rad pod mentorstvom Brune Bertovića. (foto: OiTŠ Ogulin)

Čestitamo učenicima i mentorima!