Aktualno OG sada Ogulin

Bajka od buče

Udruga žena Ogulin organizirala je  u subotu 15.listopada 2022. treću po redu Bajku od buče. Na prostoru gradske tržnice koji se pokazao kao odlično mjesto za ovakva događanja ponovo su se okupile obrazovne ustanove i udruge našeg grada i okolice spremne za poticanje kreativnosti naših najmlađih.

Društvo Naša djeca Ogulin s voditeljicama Barbarom Serdarev, Glorijom Domitrović, Petrom Milanović i Dejanom Ogrizović održavale su radionicu “Vesele buče” na kojoj su djeca izrađivala buče u tehnici kolaža.
Prvi put ove godine priključilo im  se Likovno društvo Frankopan na kojoj su voditelji radionice “Zajedno u bojama” Marina Marković, Zrinka Vuković i Zvonko Bartolović, najmlađima pokazivali kako nacrtati buče u tehnici flomastera, voštanih bojica, pastela i krede u boji.

Osnovna škola Ivane Brlić Mažuranić ponovo je sve zagrijala finom juhom od buče, zasladila kolačima od buče i pokazala kako napraviti ukrase od buče,  pa je tako između ostalih maštovitih uradaka nastao i jedan prekrasan jež. Radionicu su vodile Adriana Vukelja i Jasminka Salopek Smolčić.
Dječji vrtić Bistrac ponovo je počastio kulinarskim delicijama od buče, a na ponudi se se našli : štrudla, kolač, muffini i kruh od bučinog brašna, koje su s tetama i kuharicama pripremale starije vrtićke skupine, a mlađe su oslikale buče u skladu s nazivima svojih skupina.  Ekipu iz vrtića vodile su Anita Domitrović i Sonja Borić.
Prva osnovna škola prikazala je STEM buče. Saznali smo kako se razvija buča i kako se obojene koštice mogu upotrijebiti za izradu slika drveća. Radionicu su vodile Valentina Blašković i Marina Jurašić.
Kreativna grupa “Mali kreativci” Osnovne škole Josipdol predstavila je simpatične izrezbarene buče i održala radionicu izrade buča od papira. Radionicu su vodile Višnja Juričić i Tanja Županić Brozović.
Područna škola Kučinići predstavila se linzerima i pitom od bundeve, a pod vodstvom Ivanke Kirasić mališani su oslikavali buče.

Klub mladih Ogulin je pokazao kako nastaju “Bajkovite bučice” s frizurama od jesenskog lišća. Radionicu su vodile Gabrijela Ivanjko,Lucija Žanić,Mihaela Grgurić Paušić i Ana Salopek.
Da bi ugođaj bio ljepši i mirisniji pobrinule su se članice Udruge žena pripremom raznih slatkih i slanih slastica od buče, koje su izazvale veliko zanimanje posjetitelja, a tražili su se i recepti.
Najviše očekivani trenutak bila je podjela tombole koja je bila besplatna. Podijeljeno je šezdesetak poklona,  a tombolu je na svoj specifičan i duhovi način vodio Miro Turković.
Na kraju su sve ukrašene buče prenešene na izložbu oko fontane u gradskom parku gdje će nas uveseljavati još neko vrijeme.
Udruga žena zahvaljuje na suradnji u organizaciji događanja Pučkom otvorenom učilištu, Turističkoj zajednici i Stambeno komunalnom gospodarstvu, te Kino klubu Ogulin (foto: Klub za mlade Ogulin/OGportal)