Aktualno OG sada Ogulin

I u Gradskoj knjižnici i čitaonici obilježen Dan kravate

Dan kravate obilježen je i u ogulinskoj Gradskoj knjižnici i čitaonici. Prigodni program započeo je predstavljanjem slikovnice “Istinita priča svijetom putuje”, autorice Ljiljane Ivković. Svečano predstavljanje slikovnice upriličeno je u Velikog dvorani Gradske knjižnice, u nazočnosti mališana Dječjeg vrtića Bistrac, učenika nižih razreda ogulinskih osnovnih škola, njihovih učiteljica, ali i ravnatelja ogulinskih ustanova. Ova slikovnica, inače, najmlađima približava upravo priču o nastanku kravate.

Autorica Ljiljana Ivković mališanima je slikovnicu prezentirala na njima pristupačan način. Tako su, između ostalog, najmlađi imali priliku naučiti, a neki i još jednom ponoviti da je domovina kravate upravo Hrvatska.

Uslijedila je likovna radionica oslikavanja velikih kravata izrađenih od drveta, koje su bile postavljene na trijemu ispred ulaza u Gradsku knjižnicu. Radionicu je vodila profesorica likovne kulture i diplomirana slikarica Alenka Goldner Sučić. U ovoj radionici sudjelovali su učenici ogulinskih škola.