Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Velika akcija: Zbog droge i oružja policija pretresa domove 10-ak osoba

Policija je u utorak je od ranog jutra započela s pretragama domova i drugih prostorija koje na području Varaždinske županije koristi deseteročlana skupina, a koju se sumnjiči da je preprodavala drogu te nabavljala oružje i eksploziv.
Iz policije su kratko priopćili kako su ovu akciju pokrenuli nakon višemjesečnog kriminalističkog istraživanja kojim je potvrđena sumnja da su hrvatski državljani u dobi od 60, 45, 42, 46, 43, 52, 29, 49, 29 i 30 godina s prebivalištem na području županije proizvodile i prodavale drogu te posjedovale i nabavljale oružje.

Pretragu provode policajci iz PU varaždinske, u suradnji s kolegama iz kriminalističke policije iz više drugih policijskih uprava te uz pomoć policajaca iz Zapovjedništva za intervencije Ravnateljstva policije i Uprave kriminalističke policije, a u koordinaciji s Općinskim državnim odvjetništvom u Varaždinu.

Temeljem naloga varaždinskog Županijskog suda pretrage se provode zbog sumnje da je spomenuta skupina počinila više kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te omogućavanja trošenja droga. (N1)