Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Končar se oglasio o zapošljavanju bivšeg ministra Darka Horvata

Tvrtka Končar se oglasila o zapošljavanju bivšeg ministra prostornog uređenja, graditeljstva i države imovine Darka Horvata u toj kompaniji.Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Zbog skorašnjeg odlaska u mirovinu inženjera koji je strateški sudjelovao u tehničko-komercijalnim poslovima vezanim za područje distribucije električne energije, osnovnom segmentu poslovanja društva KONČAR – Aparati i postrojenja d.o.o. (Borongajska cesta 81c), raspisan je natječaj za inženjera elektrotehnike sa značajnim operativnim iskustvom u tom području. Na natječaju je g. Horvat odabran kao diplomirani inženjer elektrotehnike s velikim iskustvom u području distribucije električne energije, uključujući iskustvo iz područja gospodarstva na domaćoj i međunarodnoj razini.

Prilikom inicijalnih medijskih objava navedena je i netočna informacija o tome da će g. Horvat obnašati dužnost savjetnika Uprave KONČARA. Naime, njegovo područje djelovanja bit će usmjereno isključivo na područje elektrodistribucije, odnosno snažniji iskorak društva KONČAR – Aparati i postrojenja, jednog od ovisnih društava Grupe KONČAR, na inozemna tržišta”, objašnjavaju iz Končara.(N1)