Aktualno OG sada Ogulin

Autorica vizualnog identiteta Mjeseca hrvatske knjige je naša Ana Salopek

Kao što smo već i pisali, u tijeku je obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige. Jeste li znali da je naša Ogulinka Ana Salopek autorica kompletnog vizualnog identiteta Mjeseca hrvatske knjige?!

Podsjećamo, nakon što je prije par mjeseci odabrana tema i moto Mjeseca hrvatske knjige, bio je raspisan javni natječaj za idejno rješenje vizualnog identiteta manifestacije. Autori, koji su se prijavili na natječaj osmišljavali su vizualno rješenje koje će se primijeniti na plakate, programsku knjižicu, bookmarkere, pozivnicu, mrežnu stranicu i društvene mreže te na platnene vrećice. Na natječaju je između svih ponuđenih rješenja, odabrano upravo ono naša Ogulinka Ana Salopek, koja je poznata i pod imenom Gđica. Ura.

Tako danas promotivni materijali s njenim vizualnim rješenjem krase ulaze, web stranice, i društvene mreže svih knjižnica i drugih ustanova koje trenutno sudjeluju u obilježavanju Mjeseca hrvatske knjige.

Inače, ovogodišnja manifestacija vodi se glavnom temom naslovljenom Generacija K. Time se aludira na postojeće podjele generacija (generacija Y, generacija Z…), a stavlja se i naglasak na dva ključna pojma – knjigu i knjižnicu. Tom temom želi se skrenuti pozornost na prilagodbu knjižnica potrebama novih generacija, ali i ukazati na specifična obilježja današnjih mladih – mobitel u ruci, ekološka osviještenost, kao i osamljenost i zabrinutost – te istaknuti kako im knjižnica odnosno knjiga može pomoći. Izabran je i prigodni moto manifestacije koji glasi: Misli na sebe – čitaj!

Ove se godine Mjesecu knjige priključilo 242-oje sudionika s gotovo 1900 programa, a među njima su i ogulinska Gradska knjižnica i čitaonica te Ivanina kuća bajke.

Ovim putem našoj Ogulinki još jednom upućujemo čestitke na ovom hvale vrijednom rezultatu.