Aktualno OG sada Ogulin

Načelnik Damjanović: “U općini Plaški radi se punom parom”

U općini Plaški radi se punom parom, kaže načelnik ove općine Pero Damjanović.

Dom kulture napravljen je, podsjeća, nedavno, a za dobrobit svih mještana. Uređen je krov i stolarija, njihov mali cinestar je tako sada vrlo često u funkciji. Cilj im nije rentabilnost, već da djeca i mladi mogu negdje izići. Ovo je prvo 3D kino u Karlovačkoj županiji, koje posjećuju i stanovnici ostalih općina i gradova, a tu se sada održavaju i razne predstave.
Pri Osnovnoj školi Plaški otvoren je nedavno i dječji vrtić. Pohađa ga 20 mališana, a zajednička je to investicija Općine Plaški i Karlovačke županije. Otvaranjem vrtića je vrlo zadovoljan, jer mališani su u sigurnim rukama, a roditelji mogu ići na tržište rada i tražiti posao.

Pored toga, radi se na asfaltiranju prometnica i svake godine asfaltira se oko 2 kilometra cesta, pa je općina trenutno na 85 posto asfaltiranih prometnica.
Za mjesec dana načelnik Damjanović najavio je i otvaranje ljekarne, a i gradnju parkirališta kod gradskog groblja. Investicija će iznositi oko 200 tisuća kuna, od čega općina osigurava 150 tisuća, a 50 tisuća Ministarstvo graditeljstva.
U planu je i gradnja novog, 23. groblja, te mrtvačnice, koja će biti zajednička za sve građane.

Načelnik općine Pero Damjanović naglasio je i kako su se u proteklom periodu realizirala dva EU projekta, Vatrogasni dom i Zaželi, a osnovali su i zemljišne knjige za sve katastarske općine.