Aktualno Kolumne Kruloteka

Krule – Dok smo živjeli po špiljama, nitko nije bio zaposlen a nikom ništa nije falilo

Svake 2 godine priča o ukidanju rada nedjeljom. Umjesto da ukinu rad općenito, oni se ulovili nedjelje. Kaka nedjelja, kaki rad, kakvo što…
Dok smo živjeli po špiljama, nitko nije bio zaposlen a nikom ništa nije falilo. Sve se svodilo na lov i seks. Špiljski Mile bi u jutro otišao u lov, žena bi krečila špilju, a djeca bi… štojaznam… kredom pisala HDZ po liticama. Što je ulov bio veći, seks je bio češći… logično!… jer nemoš ti u špiljću (špiljća = kuća) donijet fazana i očekivat 7 dana seksa. Fazana pojedeš za dan i sutra aj opet u lov. Fazan = nema pičke. Zato je tad fazana bilo u izobilju, nitko ih nije lovio. Al zato ako bi se vratio sa sabljozubim tigrom… 12 bi dana seks trajao i špiljska Ivanka vrištala, točno koliko bi trebalo da ga pojedu. Tad su djeca, s upaljenim bakljama u rukama, gledala što to mama i tata rade. Kaki preljub? Ivanka ugradila kljove od sabljozubog, ajd ju ti prevari! Zadnji dan se od preostalih kostiju radila juha i 13. dan Mile aj opet u lov.
Toljaga (kao simbol pravde) sva krvava stajala ispred ulaza u špilju, koristio ju je svako i to po potrebi… prvi dakako Mile, kad je Ivankina mati došla u posjetu i počela pametovat… dakle, ajmo reć da je i sudstvo bilo učinkovito.
Znači kaki rad? Ni maturalni a kamo li rad. Kome to ikad dobrog donijelo? I onda još izmisle prekovremeni.
Današnjeg čovjeka treba ondašnjom toljagom… dvaput…