Aktualno Sport

Rukomet – 3.kolo prvenstva 1.Hrvatske lige za mlađe kadete (U 15)

1.Hrvatska mlađekadetska liga zapad (U-15)

OGULIN – DUBOVAC GAZA 15:20
OGULIN – KARLOVAC 18:18
U Senju je u nedjelju, 23.listopada 2022.godine odigrano 3.kolo prvenstva 1.Hrvatske lige za mlađe kadete (U 15). Protivnici našim rukometašima bili su županijski konkurenti iz Karlovca i s Dubovca.
U prvoj utakmici protiv ekipe Dubovac-Gaza naši mladi rukometaši dobro su otvorili utakmicu. Od prve minute do kraja poluvremena imali su dominaciju i vodstvo koje je u par navrata iznosilo i nekoliko pogodaka u našu korist. Otvaranjem drugog dijela naši rukometaši ne mogu biti zadovoljni jer je izostala borbenost i odlučnost. Protivnik kažnjava pogreške ogulinskih rukometaša i preuzima dominaciju. Nekoliko promašenih “zicera” i tri sedmerca odnjelo je prevagu u korist protivnika iz Karlovca koji su u konačnici slavili pobjedu 20:15.
Nakon sat vremena odmora usljedila je utakmica protiv objektivno ozbiljnijeg i opasnijeg protivnika, RK Karlovca. U toj utakmici kao da su zaigrali neki drugi rukometaši koji su posložili obranu i napad. Protivnika su zaustavljali bez problema u zoni 7 metara, a udarce iz vanjske linije pravovremeno su blokirali dubokim izlascima i obrambenim blokom. U napadu je dominirala uigranost i protok lopte koji je rezultirao golovima sa svih pozicija. Iako su naši rukometaši imali dominaciju i rezultatsko vodstvo u zadnjim minutama došlo je do par grešaka koje su ih stajale izjednačenog rezultata bod 18:18.
Prikazana igra druge utakmice budi optimizam da u nastavku prvenstva ova mlada momčad može uzimati bodove opasnijim protivnicima koji u našim rukometašima neće imati lak zalogaj. Liga broji 18 klubova, a pred našim je rukometašima još 14 utakmica prvog djela prvenstva.
Golove su postigli: David Domitrović 11, Vito Srdarev 8, Marko Stipetić 7, Dino Jelić 4, Ivano Jelić 1, Erik Bertović 1 i Patrik Francetić 1. Igrali su još Roko Sabljak, Dominik Đurđević, Dorian Salopek, Rudi Vuković, Toni Stipetić uz golmansku potporu Miloša Ivoševića, Ante Bašića i Lea Krznarića.