Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Harald Kopitz počinio samoubojstvo

Harald Kopitz koji je u lipnju kažnjen s 50 godina zatvora zbog ubojstva svoje troje djece, danas je počinio samoubojstvo u zatvoru u Lepoglavi.

Ministarstvo pravosuđa je, ne otkrivajući identitet, izvijestilo da je Kopitz počinio samoubojstvo u utorak u poslijepodnevnim satima.

“Službenici Kaznionice u Lepoglavi pozvali su Hitnu medicinsku pomoć te je zatvorenik preminuo u vozilu. U ovom trenutku okolnosti navedenog događaja se još uvijek utvrđuju. Kaznionica u Lepoglavi o svemu je obavijestila nadležna tijela”, navode u Ministarstvu pravosuđa.

Dodaju i da će Uprava za zatvorski sustav i probaciju provest izvanredni stručni nadzor, a o utvrđenim okolnostima javnost će pravovremeno biti obaviještena.

Kopitz je osuđen na 50 godina zatvora zbog optužbi da je 24. rujna 2021. oko 22 sata u stanu u zagrebačkom naselju Mlinovi usmrtio svoje troje djece od kojih je dvoje imalo sedam, a jedno četiri godine “s unaprijed stvorenom namjerom”.

Vještačenjem provedenim u Bolnici za osobe lišene slobode utvrđeno je kako je Kopitz bio ubrojiv u trenutku zločina. (hrt.hr)