Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

U sukobima s izraelskim snagama ubijena četiri Palestinca

Tri Palestinca su ubijena u sukobima s izraelskim snagama sigurnosti koje su ušle u grad Nablus na okupiranoj Zapadnoj obali, a četvrti je ubijen u odvojenom sukobu, rekli su palestinski dužnosnici.
Sukobi su, po svjedocima, izbili tijekom noći kada su palestinski policajci i militanti primijetili pripadnike izraelskih snaga sigurnosti koji su ušli u grad Nablus.

Četvrti Palestinac je ubijen u odvojenom sukobu kada su prosvjednici počeli bacati kamenje na izraelske snage, rekli su medicinski radnici.

Izraelska vojska priopćila je da su sigurnosne snage izvršile raciju u zgradi koja se koristila kao sjedište i mjesto za proizvodnju eksploziva lokalne skupine pod nazivom “Jazbina lavova”. Pogon za proizvodnju eksploziva je dignut u zrak, rečeno je.

Nekoliko naoružanih napadača također je ranjeno u pucnjavi u Nablusu, rekli su palestinski dužnosnici.

Nablus je bio žarište nasilnih sukoba otkako je Izrael započeo akciju obračuna s militantima na Zapadnoj obali u ožujku kao odgovor na niz napada Palestinaca u Izraelu.

Nabil Abu Rudeineh, glasnogovornik palestinskog predsjednika Mahmouda Abbasa, rekao je da se Abbasov ured obratio Sjedinjenim Državama tražeći njihovu pomoć u okončanju izraelske kampanje.

  • Sve će to imati opasne i destruktivne posljedice, rekao je Abu Rudeineh na palestinskoj televiziji. (V.K./HRT/Hinahrt.hr)