Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Požar u golemom skladištu u St. Peterburgu; Kadirov bijesan: ‘Trebamo ih izbrisati s lica zemlje!‘


Golemi požar sinoć je progutao veliko skladište u St. Peterburgu koje se proteže na čak 24.000 metara kvadratnih. Što je uzrok požara i što se u tom skladištu nalazi, još uvijek nije poznato.

Rusi navode da je u operaciji gašenja sudjelovalo čak 160 vatrogasaca.

Požar je izbio u utorak navečer, a prvotno je rečeno da je zahvatio površinu od 1000 četvornih metara. Međutim, situacija iz sata u sat postajala je sve dramatičnija i TASS navodi da je vatra na kraju zahvatila 12 tisuća kvadrata. U pokušaju gašenja požara koristi se vatrogasni vlak.

Čečenski lider Ramzan Kadirov nije potvrdio da se kod Hersona dogodio napad u kojem je izgubio desetke svojih vojnika, ali na svom Telegram kanalu poprilično je nervozno komentirao stanje na bojištu. Naveo je da su napadi na Ukrajinu slabašni i uputio zlokobnu poruku da ukrajinske gradove treba izbrisati s lica zemlje.

  • Da, proglasili smo izvanredno stanje, ali naši protivnici nisu sramežljivi. Pucaju na nas, a naš odgovor je slabašan. Ako nas granatiraju, ako raketiraju naš teritorij, mi bi trebali njihovi gradove izbrisati s lica zemlje tako da im nikada ne padne na pamet uperiti obarač prema nama – rekao je Kadirov koji je priznao da ovo što se događa u Ukrajini nije ‘specijalna vojna operacija‘ nego – rat.
  • Zapad je ispucao sve opcije. Slabi su. (jutarnji.hr)