Aktualno OG sada Ogulin

Fizički napali 34-godišnjaka, teško ga ozlijedili, otuđili mu mobitel i novčanik

Čitatelji OGportala javili su nam da je u noći sa subote na nedjelju u ogulinskom naselju Struga grupa mladića fizička napala jednog Ogulinca, koji je s  težim ozljedama hospitaliziran  u ogulinskoj bolnici. Kako o tome nije bilo službenog policijskog izvješća, poslali smo upit u Policijsku upravu karlovačku. Odgovor nam je stigao danas, a u njemu se navodi:

“Vezano za Vaš upit obavještavamo Vas da su zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela razbojništva, teške tjelesne ozljede i računalne prijevare u pokušaju, policijski službenici proveli kriminalističko istraživanje nad dvije muške osobe, 18-godišnjakom i jednom maloljetnom osobom.

Mladiće se sumnjiči da su se 22. listopada 2022. godine u ranim jutarnjim satima, nakon izlaska iz ugostiteljskog objekta u Ogulinu, kretali ulicom zajedno s 34-godišnjakom kojeg su u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi fizički napali, te mu otuđili mobitel, novčanik s novcem i drugo. Potom su uporabom sile od njega zatražili PIN broj bankovne kartice i pomoću otuđene bankovne kartice pokušali podići novac na bankomatu u blizini mjesta događaja. Tijekom ovog događaja 34-godišnjak je teško ozlijeđen. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a potom uz kaznenu prijavu dovedeni u nadležno Općinsko državno odvjetništvo” – navode u informaciji iz policije.