Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Plenković: Sve što radimo dobro je za radnike, poslodavce i gospodarstvo

Nakon Osijeka, Rijeke i Splita, Dan eura održava se i u Zagrebu. U središtu grada, na Cvjetnom trgu od 10 do 12 sati građanima na pitanja o promjenama u vezi s uvođenjem nove valute, uz stručnjake za euro, odgovara premijer Andrej Plenković, nekoliko ministara te guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić. Tom prilikom premijer se osvrnuo i na dogovor sa sindikatima javnih i državnih službi.- Očekujem da većina sindikata pozitivno na svojim tijelima pozitivno ocijeni kompromis. To je zajednički dogovor i adekvatan je onome što je u ovom trenutku realno i korisno za radnike, rekao je premijer Plenković.

Napomenuo je da sve što rade je dobro za hrvatske radnike, poslodavce i hrvatsko gospodarstvo.

– Vjerujem da će u ponedjeljak, kada dobijemo konačnu informaciju održati sjednicu vlade i dogovoriti se za potpisivanje, istaknuo je.

Na pitanje koji je plan B, ako sindikati odbiju ponudu.

– Idemo tako da svima radimo dobro. Bit će i njima, iako se možda u ovom trenutku ne slažu s time, možda bi htjeli nešto više. Nisam ja na sastanku doživio da postoji veliko nezadovoljstvo što je vlada ponudila i što je većina sindikalnih čelnika afirmativno doživjela uz ogradu da moraju konzultirati svoje članstvo i tijela, rekao je premijer, dodavši da vjeruje u dogovor.
Osvrnuo se i na predsjednika Zorana Milanovića.

– Ako ljudima kojima ideš na živce dok dođeš na događaje, gdje svaki događaj iskoristiš za vrijeđanje, vulgarnosti, nisku političku kulturu. Zašto su ovi drugi postali ovako primitivni i divlji, jer gledaju njega. Mi se borimo između dvije Hrvatske. Hrvatske koja vuče naprijed, to je ovo što mi radimo, i ovog primitivizma i divljaštva koje forsira prije svega on i oni koji njega podržavaju, rekao je premijer Plenković.(hrt)