Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Pupovac o optužnici: “To je dodatan motiv za Miloševića da radi svoj posao”

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća i SDSS-a MiIorad Pupovac bio je gost intervjua tjedna Točke na tjedan.Pupovac je naveo da će Boris Milošević ostati saborski zastupnik SDSS-a jer je to njegovo ustavno pravo. “Za to nema nikakvih zakonskih ograničenja, a sigzuran sam da nema ni moralčnih prepreka da obavlja posao ta koji je izabran i da radi posao u skladu sa svojim mandatom.”Unatoč optužnici? “To je dodatan motiv za Miloševića da radi svoj posao, da nastavi političko djelovanje i da ustraje u stvarima koje je radio do sada.”

On dodaje da se svi trebaju držati zakona i da zakon treba biti jednak za sve. “Boris Milošević se dosad u svojem djelovanju tog načela držao.”

“U ovom slučaju Boris Milošević nije došao tamo da bi napravio diskriminaciju jednih za račun drugih niti po bilo kojoj osnovi – niti po etničkoj, političkoj ni stranačkoj. Zašto bismo mi to radili kad smo sami predmet takvih diskriminacija? Zašto bismo mi proizvodili diskriminaciju ako znamo da cijelo vrijeme dok radimo kao stranka, zastupnici, predstavnici grupacije koja je diskriminirana, da bismo mi sada proizvodili diskriminaciju prema drugima. O tome što se dogodilo, neka raspravi sud”, istaknuo je Pupovac.

“Motivi Borisa Miloševića i SDSS-a nisu bili ni privatne ni stranačke naravi niti sa ciljem poticanja nekoga na nešto što je nedopušteno. Ti su motivi bili upravo onakvi kakvi sam rekao – uočeni sustav koji je trebao biti antidiskriminacijski pretvara u diskriminacijski u odnosu prema onima koje zastupamo”, dodao je predsjednik SDSS-a.

Kaže da je ovo prvo iskustvo s pravnim aspektima, ali da će na sudu dokazivati o čemu se tu radi.

“To nije išlo po stranačkoj pripadnosti, po poznanstvu, poticanju, ništa od toga u ovom slučaju nije riječ”, naglasio je. Više na N1.