Aktualno OG sada Ogulin

Grobnikom je odjekivalo: Paga, Paga!

Uvijek, kada pronađemo članak, lijepu vijest, o nekom našem Ogulincu ili Ogulinki, sa zadovoljstvom ga  prenesemo na stranicama našeg portala, a sada ponovno imamo priliku za to zahvaljujući Dubrovačkom vjesniku i našem Milanu Broziniću Pagi.

Članak Dubrovačkog vjesnika po naslovom “Maro Franić i Milan Brozinić Paga – dvojac kojem na krugu već četvrtu sezonu za redom drugi ne nalaze protuotrov!” govori o našem sugrađaninu, Ogulincu Milanu Broziniću Pagi.

Naime, naš Paga već niz godina surađuje sa Dubrovnik Racingom, najuspješnijim hrvatskim auto klubom koji je ove sezone po dvanaesti put osvojio naslov klupskog prvaka Hrvatske na kružnim stazama, a uz to ima i trinaest naslova na brdu. Sa Marom Franićem, dubrovačkim prvakom, prijateljstvo i suradnja traju pune 24 godine.

Kako piše Dubrovački – “Upoznali su se 1998. godine na Grobniku, na zadnjoj utrci prvenstva Hrvatske. Maro Franić se borio za naslov prvaka Hrvatske na krugu, a uoči treninga tehničari su mu rekli kako će teško motor njegovog Suzukija izdržati do kraja.Milan Brozinić je Ogulinac. Vraćao s Učke, s brdske utrke. Dubravko Čikor, koji ga je znao, pitao ga je može li posuditi svoj automobili u slučaju da Maru Suzuki ne izdrži. Pristao je. Dogodilo se što su tehničari rekli. Suzukiju je ‘eksplodirao‘ motor u zadnjem krugu treninga nakon čega je Maro sjeo u Brozinićev auto, Fiat 128. Odvozi je bodovnu utrku. Bio treći, a što mu je bilo dovoljno da postanem prvak Hrvatske na krugu te godine. I od tad, 24 godine, traje suradnja njega i Milana Brozinića.

U članku navode kako je Ogulin svojevrsna baza Dubrovnik Racinga, te da Paga doslovno proizvodi trkače aute, ne samo za Mara Franića već za većinu vozača ovog kluba. Spominju se i Pagini natjecateljski uspjesi:  “Brozinić je bivši vozač, prvak Hrvatske. Osvajač Zlatne kacige. Zadnjih godina je i vozač dubrovačkog kluba. Kad treba uskočiti, on sjeda te vozi. On je, kažu, Ličanin dubrovačkog kluba za sve.” O Milanu Broziniću Pagi i ovoj uspješnoj suradnji više pročitajte na Dubrovačkom vjesniku. (foto: Tonči Vlašić)