Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Utrkivali se po Zagrebu: Policija je u noćnoj akciji isključila osam auta. Pogledajte kako izgledaju

U noćnoj akciji s petka na subotu policija je zaustavila 30 vozila, od kojih je 10 poslala na izvanredni tehnički pregled. Osam automobila isključeno je iz prometa, a vozačima su naplaćene kazne

Policija je stala na kraj vozačima koji se okupljaju u zoni trgovačkog centra u Novom Zagrebu da bi se vikendom utrkivali s neispravnim vozilima, objavila je PU zagrebačka.

Naime, s petka na subotu, odnosno 28. i 29. listopada ove godine, policijski službenici II. postaje prometne policije Lučko proveli su akciju i zaustavili 30 automobila koji narušavaju javni red i mir i predstavljaju opasnost za sigurnost u prometu.

Radili buku i nered, stavljali zabranjene dodatke na automobile
Buka iz auspuha i proklizivanja pogonskih kotača trajno je završila za vlasnike osmero automobila, čija je vozila policija poslala na izvanredni tehnički pregled, pri čemu su iste isključili iz prometa. Na pregled su u Centar za vozila Hrvatske poslali ukupno deset automobila, dok su u preostala dva pronašli nepravilnosti.

– Obavljenim tehničkim pregledima, osam osobnih automobila je isključeno iz prometa zbog tehničke neispravnosti (preinake na motoru, neispravan upravljač, nedozvoljene preinake na amortizerima, preinaka na ispušnom sustavu, zatamnjena stakla vozača i suvozača), a vozači su sankcionirani sukladno utvrđenim prekršajima. Kod dva osobna automobila utvrđena je neispravnost za koju je u odnosu na jedan automobil naplaćena novčana kazna dok je u odnosu na drugi izdana Obavijest o počinjenom prekršaju, dok vozila nisu isključena iz prometa – navode iz policije. (Domagoj Plantak 24sata)