Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Pravni fakultet reagirao na Filipovića: “Nas nisu ništa pitali”

Ministar gospodarstva Davor Filipović odgovarao je u ponedjeljak na pitanja članova saborskog Odbora za gospodarstvo. Filipović je ispitivan o Ini, a u jednom trenutku je komentirao i je li trebalo poništiti odluke koje je donosio bivši premijer Ivo Sanader koji je osuđen na šest godina zatvora zbog primanja mita od čelnika mađarskog MOL-a Zsolta Hernadija.
Filipović je tom prilikom izjavio da je, na savjet Katedre Pravnog fakulteta, odlučeno da se ne ide tim putem.
N1 je stoga kontaktirao Pravni fakultet tražeći odgovor na pitanje je li Katedra za međunarodno privatno pravo izradila mišljenje na temelju kojeg je Vlada RH postupila suprotno stavu predsjednika Ustavnog i Vrhovnog suda, odnosno nije pokrenula proces utvrđivanja ništetnosti tzv. Sanaderovih ugovora.

Dekan fakulteta, prof. dr. sc. Ivan Koprić, za N1 je kazao da “da Uprava Fakulteta nije bila pitana za eventualni angažman Katedre za međunarodno privatno pravo” u ovom kontekstu.

“Fakultet nema saznanja o svakom eventualnom angažmanu, konzultaciji ili mišljenju pojedinih nastavnika Fakulteta, niti su profesori obavezni o njima obavještavati Upravu Fakulteta”, naveo je Koprić, dodajući da možda predstojnik Katedre možda ima dodatna saznanja. (N1)