Aktualno OG sada Ogulin

Predstavljanju programa Unije Kreativna Europa odazvao se velik broj zainteresiranih

U ogulinskom Pučkom otvorenom učilištu upriličeno je predstavljanje programa Unije Kreativna Europa pod nazivom “Kako prijaviti projekt na natječaje programa Kreativna Europa – Kultura?”. Ovaj događaj održan je u organizaciji Deska Kreativne Europe – Kultura, koji djeluje pri Ministarstvu kulture i medija, a u suradnji s Gradom Ogulinom i Pučkim otvorenim učilištem Ogulin. Predstavljanje programa bilo je namijenjeno zainteresiranim udrugama, institucijama, organizacijama i jedinicama lokalne i regionalne samouprave koje su aktivne u kulturnim te kreativnim sektorima.

Riječi dobrodošlice okupljenima, uime gradonačelnika Dalibora Domitrovića, uputio je njegov zamjenik Daniel Vukelja. Izrazio je zadovoljstvo što se na predstavljanje odazvao velik broj predstavnika ogulinskih udruga, kojih inače ukupno ima oko 70. Između ostalog, pohvalio je i činjenicu što su prepoznali važnost rada na europskim projektima, kroz koje je moguće iznaći dodatna financijska sredstva za unaprjeđenje rada. Sudionicima je poželio je puno uspjeha u daljnjem radu, uz želju da ovo okupljanje rezultira novim projektnim idejama i suradnjama.

Predstavljanje programa vodila je Anera Stopfer, voditeljica Službe za Kreativnu Europu, koja djeluje pri Ministarstvu kulture i medija. Voditeljica je na samom početku pohvalila velik i, prema njenim riječima, iznenađujući odaziv predstavnika ogulinskih udruga.

Sudionici su potom imali priliku doznati sve detalje koje ovaj program nudi. Govora je bilo i o trenutno otvorenim, te nadolazećim pozivima i inicijativama u okviru Kreativne Europe. Naglasak je bio na natječaju za Europske projekte suradnje, čije otvaranje je najavljeno tijekom ovog mjeseca. Nazočnima su prezentirani i primjeri dobre prakse, kako bi mogli bolje razumjeti za kakve je kulturne projekte moguće dobiti potporu na europskoj razini. Predstavljen je i centralni portal Unije za prijavu projekata na programe Unije – Funding and tender opportunities portala (FTOP), u okviru kojeg će biti predstavljena natječajna dokumentacija.